Snowy mountains 

DSCN4023
DSCN4022
DSCN3985
Na de woestijn en bergen van Nevada verheugen we ons op het zonnige Calfornia, maar om in de ‘the Golden State’ te komen moeten we eerst de Sierra Nevada over. Het passeren van de snowy mountains moet echter wachten tot de morgen, het begint al donker te worden. We rijden door eindeloos-donkere dennenbossen, in de stromende regen vinden we met moeite een state park op de hellingen van de Sierra.
De volgende ochtend beginnen we vol goede moed aan de bergpassen, maar onverwacht snel springt het lampje ‘low fuel’ aan. Goede raad is duur, we moeten omkeren om het dichtstbijzijnde benzinestation op tijd te bereiken, gelukkig gaat het bergafwaarts en rijdt de auto zichzelf…
Als we de passen van de Sierra Nevada opnieuw beklimmen, rijden we door een schilderachtig landschap en we zien de ene Ansel-Adams photo opportunity na de andere.

DSCN4188
DSCN4114
DSCN4145
Aan de andere kant van de bergen dalen we af naar de valleien van California en verwarmt de zon de glooiende heuvels met afwisselend boomgaarden en wijngaarden. Italiaanse namen, cypressen, villa’s met rode pannendaken, chateaus – het lijkt Europa wel, maar we doen boodschappen in een Mexicaanse supermarkt. San Francisco ligt aan de horizon, maar eerst genieten we op ons laatste campground van de avondzon.

One thought on “Snowy mountains 

  1. Het zal wennen worden, met de overgang van land naar stad. Veel plezier in San Francisco!

Comments are closed.