Subzero

DSCN2391
DSCN2526
DSCN2520
DSCN2702
DSCN2717
De Texas state line is drie dagen en dertig graden graden geleden; kampeerden we eerst nog in de zon en tussen de herten in een Texaanse canyon, toen we eergisteren New Mexico binnenreden sneeuwde het. Yeva had gelukkig nog haar Michigan-winters imitatie bontjas, maar voor Santa Fe hadden we toch heel ander soort kleding in gedachten. ‘s Nachts is het subzero, we slapen met onze kleren aan. We lopen klappertandend in de stad rond, maar het Georgia O’Keeffe museum maakt veel goed.

DSCN1894
DSCN2673
DSCN2350
DSCN2703
DSCN2712
Na dagen ‘on the road’ vol bad hair-days door de eeuwige wind en het stuivende stof, moeten we nodig wassen, dus we nemen voor één keer onze toevlucht tot een commerciële camping. Wat moet dat moet, die Koa-campings zijn niet alleen twee keer zo duur als een state park, het zijn ook terreinen van niks. We zijn helemaal verslingerd geraakt aan kamperen in de natuurgebieden. Alhoewel, gisteren kwamen we aanvankelijk op een terrein in Bandelier National Monument. Daar was om te beginnen niemand, geen kampeerders of beheerder, en betalen moest via de automaat en per credit card, maar bovenal: er was ook geen stroom. Computers en camera’s moeten worden opgeladen en ook hebben we elektriciteit nodig voor de verwarming ‘s nachts *).

DSCN2804

DSCN2818
DSCN2833
DSCN2812
We besluiten het Monument te laten voor was het is. Jammer, geen tijd voor sightseeing de volgende dag nu dat we verder moeten. Hoewel het al het eind van de middag is, keren we niet om naar de dichtstbijzijnde campsite, daarentegen we trekken dieper New Mexico in. We moeten nog een kleine drie uur verder rijden, maar we krijgen goede zin als voor het eerst sinds twee dagen de zon gaat schijnen. En hebben een gelukje, na ongeveer een uur zien we een campsite die niet op de kaart staat en we stoppen. We genieten van de avondzon, maken een selfie met een tafelberg in de achtergrond.
Het is ‘s nachts nog steeds subzero but who cares als je wakker wordt in het betoverende landschap van New Mexico en met uitzicht de berg op die Georgia O’Keeffe zag vanuit haar atelier.

*) en vanochtend werd het ventilator kacheltje gebruikt om de computer op te warmen zodat de batterij geladen gaat worden zodat dit postje getypt kon worden.

3 thoughts on “Subzero

  1. Ha! Had Yeva op een gegeven moment AL haar kleren aan?

    Alles ziet er ondanks de kou heerlijk uit!

  2. Haha, zo ziet het er wel uit mama!
    Het ziet er allemaal prachtig uit! Leuke selfie 😉

  3. De verwildering slaat goed toe! Wat een heerlijke landschappen rijden jullie door.
    Zijn jullie nu op wegf naar de bosbranden?

Comments are closed.